2Connect Business Mediation

Verbindend en betrokken

Fusie- of overnameprobleem

Veel bedrijven hebben te maken met plannen voor overname, fusie of bedrijfsopvolging. Dat kan in diverse fasen van het ondernemen aan de orde komen, bijvoorbeeld op het moment dat er nagedacht wordt over groei van de onderneming of de toekomstige bedrijfsopvolging in het familiebedrijf.

Binnen het MKB (familiebedrijf) ontstaan regelmatig conflicten zodra er beslissingen over de toekomst van het bedrijf genomen moeten gaan worden. Zakelijke belangen en persoonlijke (familie) belangen lopen dan door elkaar heen en maken het moeilijk om goede afwegingen te maken, wat aanleiding kan geven tot conflicten.

Ook bij fusies en overnames ontstaan regelmatig problemen, ofwel in de aanloop hiernaartoe, ofwel nadat de plannen inmiddels zijn gerealiseerd. Er blijkt bij nader inzien sprake te zijn van cultuurverschillen, een verkeerde strategische "match" of in de due dilligence zijn fouten gemaakt waardoor de beeldvorming toch anders is uitgepakt dan was voorzien. Of na de overname is verzuimd voldoende aandacht te besteden aan goede integratie van de bestaande processen.
Al dit soort omstandigheden kunnen aanleiding geven tot verstoorde samenwerking en problemen die gerelateerd zijn aan de fusie of overname.

In dergelijke situaties kunnen wij u ondersteunen en kan mediation een bijdrage leveren aan het bereiken van oplossingen en herstel van de verhoudingen. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

"Binnen het MKB ontstaan regelmatig conflicten zodra er beslissingen over de toekomst van het bedrijf genomen moeten gaan worden."

iStock 000009033400Medium-480